Unicum

Unicum

Výrobcovia z celého sveta sa snažia o docielenie optimálnej harmónie chuti a vône pálených liehovín s menej výraznou arómou a vytvoriť niečo jedinečné. Výsledkom jedného zo starých maďarských postupov je „lôžková pálenka”. Pri jej príprave sa do destilátu, vypáleného z rôznych druhov ovocia, pridá ľubovoľné množstvo čerstvého ovocia podľa vlastnej chuti. Ovocie klesne na dno skladovacej nádoby – podobne lôžku – zjemní chuť pálenky, dodá jej jedinečnú arómu a zrelšiu farbu.

Destilát vyluhuje bioaktívne látky z vložených rôznych liečivých rastlín. Takto sa vyrábajú alkoholické nápoje s liečivými účinkami.
Tie najobľúbenejšie, s najvyššou hodnotou a najpriaznivejšími vplyvmi na organizmus človeka, sa stali charakteristickými a špeciálnymi nápojmi jednotlivých národov, vyrábané výlučne na danom mieste. Takýmto nápojom je - podobne ako Becherovka v Čechách a Jägermeister v Nemecku – aj Unicum.

V závislosti od druhu, množstva a kvality použitých liečivých rastlín, zloženia prísad, množstva a spôsobu pridaného cukru spolu s destilátom sa táto zmes stáva harmonickým ľahodným nápojom. Jeho presný recept je tajný a nemenný už niekoľko storočí.
O tomto jedinečnom nápoji môžeme konštatovať: v čistom liehu nám poskytne špeciálnu kombináciu chutí a arómy liečivých rastlín, pestovaných v priaznivom podnebí a na vynikajúcej pôde Maďarska.

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií
Používaním tohto webu tiež súhlasíte so zásadami ochrany osobných údajov vyplývajúce z najnovšieho nariadenia EÚ - GDPR. Súhlasím